Chybí ti zde ikonka tvého oblíbeného piva / pivovaru? Pošli mi odkaz na oficiální stránku pivovaru, kde je logo volně ke stažení. Pokud jste přímo zástupce pivovaru, zašlete mi logo na e-mail včetně souhlasu s jeho použitím na Pivním deníčku a já logo rád přidám.
Zobrazit všechna piva značky Albrecht.
Vážené hodnocení
7.4
Průměrné hodnocení
7.6
Celkem vypitých piv 114
Točených piv 82
Lahvových piv 27
Plechových piv 2
Albrecht

Recenze & komentáře

Popíječ piva

okomentoval před pivo následovně:

Jsem popíječ piva a nestraním se žádných stylů.Ať jde o pivo spodně,či svrchně kvašené,tak si zaslouží mou pozornost,A jak už mnozí z nás v životě zažili,někdy chutná a někdy je to s chutí dost na hraně.

7
Gregis

okomentoval před pivo následovně:

Chutné pitné černé pivovýrazné karamelové chuti, připomíná Guinnes.

7
mipek

okomentoval před pivo následovně:

Kateřina byla uvařena z pěti různých sladů (plzeňský, mnichovský, karamelový, čokoládový a barvící) a dvou českých chmelů (Sládek a Žatecký poloraný červeňák). Má velmi tmavou, neprůhlednou barvu, střední říz a střední až vyšší plnost. Mísí se v ní tóny karamelu, hořké čokolády až lehčí praženosti. Kateřina splňuje kritéria moderního českého tmavého ležáku (Bohemian Dark Lager), který má tělo a karamelovou složku podobnou mnichovskému tmavému, ale barvou a praženou, čokoládovou chutí připomíná spíš Schwarzbier.

7
Pp

okomentoval před pivo následovně:

Pivo je kvašený alkoholický nápoj hořké chuti vyráběný v pivovaru z obilného sladu, vody a chmele pomocí pivovarských kvasinek, který se těší značné oblibě v Česku i v zahraničí. Na území Česka se jedná o nejkonzumovanější alkoholický nápoj (2019: 188,6 litrů na osobu, 1. místo na světě[1]).

6
Chmelníček

okomentoval před pivo následovně:

Klasický tmavý ležák výrazné, až čokoládové barvy a příjemně vyvážené chuti. Tu tvoří směs pěti sladů, které ve spojení s unikátním složením naší studniční varní vody dávají pivu nezaměnitelný charakter. V chuti i vůni Kateřiny je zřetelně cítit karamel a hořká čokoláda. Není však nijak zvlášť sladká, jedná se o sušší pivo s výrazně plným tělem. Tento unikátní tmavý ležák je díky své výjimečnosti již tradičně oblíben i konzumenty, kteří černá piva běžně nepijí.

7
Vlastimil M.

okomentoval před pivo následovně:

Pivo typu Czech Dark Lager s obsahem alkoholu 4,5 % objemu, ječmen a pšenice. Chutnal.

7
Václav T.

okomentoval před pivo následovně:

TOP tmavé pivko. Na černé není vůbec těžké a je dobře pitelné s nahořklou chutí pohladí nejeden jazyk.

9
Fofr

okomentoval před pivo následovně:

Ochutnáno na pivních slavnostech v Nepomuku. Nejlepší tmavé, které jsem měl tu čest v Nepomuku ochutnat. Špičková hutnost, barva, pěna, chuť, prostě vše. Výrazně plné černé pivo s nahořklou chutí pražené kávy, ve Frýdlantu prostě umí !!!

8
Pferd

okomentoval před pivo následovně:

Tmavý ležák se zabarvenou pěnou je opravdu tmavý a hutný.Chut je po použitém praženém sladu s jemně čokoládovým dozvukem.Říz je akorát sladěn s pitelností a lehkostí.Dovedu si představit večer s tímto pivem.

8
Patrick73

okomentoval před pivo následovně:

Vynikající tmavé pivo, s výraznou chutí po praženém obilí, úplně cítíte ta zrnka, skoro jako kdyby to byla čerstvá pražená káva. Nečekaný zážitek, tomu říkám poctivé řemeslo.

9
Bohuslav L.

okomentoval před pivo následovně:

Tohle pivo se výborně popíjí. Vydařený tmavý ležák v chuti s tóny hořké čokolády se střední hořkostí a lehce bylinné tóny.

8
Michael M.

okomentoval před pivo následovně:

Úctyhodný tmavý ležák, pražená chuť se mísí s příjemnou hořkostí,hutná pěna podtrhuje sytost, dobře se "konzumuje". Určitě se ještě setkáme...

7
Tom K.

okomentoval před pivo následovně:

Velice výrazné karamelově chutnající pivko, hustá pěna a sytost se snoubí s řízem. Lahůdka mezi černými pivy!

9

Přidat recenzi

Pro přidávání komentářů musíš být přihlášen.

Mapa četnosti hospod, kde točí Albrecht 12° Kateřina Tmavé

Jak se pije Albrecht 12° Kateřina Tmavé v České republice

Kraj Vypitých piv Průměrná cena Hospod, kde pivo točí
Praha 20 46,00 Kč 7
Jihočeský kraj 1 30,00 Kč 1
Jihomoravský kraj 15 40,00 Kč 8
Královéhradecký kraj 2 39,00 Kč 2
Liberecký kraj 17 35,00 Kč 4
Moravskoslezský kraj 4 38,00 Kč 3
Plzeňský kraj 2 38,00 Kč 2
Středočeský kraj 1 33,00 Kč 1
Ústecký kraj 4 35,00 Kč 2
Zlínský kraj 4 23,00 Kč 2