Chybí ti zde ikonka tvého oblíbeného piva / pivovaru? Pošli mi odkaz na oficiální stránku pivovaru, kde je logo volně ke stažení. Pokud jste přímo zástupce pivovaru, zašlete mi logo na e-mail včetně souhlasu s jeho použitím na Pivním deníčku a já logo rád přidám.
Zobrazit všechna piva značky 1. Selský pivovárek Kroměříž.
Vážené hodnocení
6.7
Průměrné hodnocení
7.0
Celkem vypitých piv 20
Točených piv 8
Lahvových piv 12
Plechových piv 0
1. Selský pivovárek Kroměříž

Recenze & komentáře

PIVOMAN 2: Nová žízeň

okomentoval před pivo následovně:

Berliner Weisse světlý pšeničný ležák spodně kvašený nefiltrovaný nepasterizovaný Alk.: 4.1%Hořkost:30 IBU Složení:voda, ječný slad, chmelové granule, kvasnice

7
Pp

okomentoval před pivo následovně:

Pivo je kvašený alkoholický nápoj hořké chuti vyráběný v pivovaru z obilného sladu, vody a chmele pomocí pivovarských kvasinek, který se těší značné oblibě v Česku i v zahraničí. Na území Česka se jedná o nejkonzumovanější alkoholický nápoj (2019: 188,6 litrů na osobu, 1. místo na světě[1]).

7
L B

okomentoval před pivo následovně:

Již staří egypťané připravovali pivo ze špaldy, nechajíce jej kvasit v hliněných amforách spolu s datlovou šťávou - zdrojem cukru pro kvasný proces. A nyní, o 4000 let později, se špaldovým pivem přichází 1. Selský pivovárek v Kroměříži. Chuťově se pivo liší od klasických svrchně kvašených pšeničných piv, přičemž hlavní rozdíl spíše než v použitém sladu spatřuji v typu kvašení - v tomto případě spodním. Výsledkem je dobře pitelný ležák, barvy slámové, zakalené. Tělo živé, mírně nasládlé s hořkým chmelovým dozvukem. Zajímavá rarita.

5
Prd

okomentoval před pivo následovně:

"Spodně kvašený světlý ležák ze starobylé pšenice" stojí na etiketě. Ve složení je samozřejmě i ječný slad. Pivo trošku netradiční, ale lahodné chuti s jemnou hořkostí a plným tělem (méně prokvašené - 12° a pouze 4,1% alk.).

8
Jakub Š.

okomentoval před pivo následovně:

Výrobce tohle pívo klasifikuje jako spodně kvašený světlý ležák ze starobylé pšenice. Já jen dodám, že je to příjemně hořký ležák s nadprůměrně výraznou chutí i vůní, zakalený a poměrně pěnivý.

8

Přidat recenzi

Pro přidávání komentářů musíš být přihlášen.

Mapa četnosti hospod, kde točí 1. Selský pivovárek 12° Špalda

Jak se pije 1. Selský pivovárek 12° Špalda v České republice

Kraj Vypitých piv Průměrná cena Hospod, kde pivo točí
Jihomoravský kraj 4 52,00 Kč 2
Pardubický kraj 1 48,00 Kč 1
Zlínský kraj 1 0,00 Kč 1