Chybí ti zde ikonka tvého oblíbeného piva / pivovaru? Pošli mi odkaz na oficiální stránku pivovaru, kde je logo volně ke stažení. Pokud jste přímo zástupce pivovaru, zašlete mi logo na e-mail včetně souhlasu s jeho použitím na Pivním deníčku a já logo rád přidám.
Zobrazit všechna piva značky Matuška.
Vážené hodnocení
6.7
Průměrné hodnocení
6.8
Celkem vypitých piv 174
Točených piv 135
Lahvových piv 23
Plechových piv 0
Matuška

Recenze & komentáře

Popíječ piva

okomentoval před pivo následovně:

Jsem popíječ piva a nestraním se žádných stylů.Ať jde o pivo spodně,či svrchně kvašené,tak si zaslouží mou pozornost,A jak už mnozí z nás v životě zažili,někdy chutná a někdy je to s chutí dost na hraně.

8
Von Tiergarten

okomentoval před pivo následovně:

Pšenka prostě jede, tahle do člověka teče sama a příjemně hladí po jazyku. Chuť není silná a pivo jako celek je sametové.

6
Tom K.

okomentoval před pivo následovně:

Asi jedna z nejnudnějších pšenic co jsem pol. Nakyslá, drhne na jazyku, bez hořkosti. Nicmoc.

4
EngeLLo

okomentoval před pivo následovně:

Sklo 0,75l: Po delší době jsem opět ochutnal pšenici od Matušky, není špatná, ale můj favorit je TAP5 z Kelheimu, takže jen 7,5*.

7
Pferd

okomentoval před pivo následovně:

Co psát,či dodatii? Po Strahovské pšence je toto pivo druhá nejchutnější pšenka v Zemích Koruny České.

9
Jakub Š.

okomentoval před pivo následovně:

První co vás praští do očí je průzračnost tohoto moku, žádný zákal. Barva spíše světlejší, nicméně voňavé a chutné, dobrá volba!

7
Ťuťu Ňuňu

okomentoval před pivo následovně:

Jako není to nijak špatné, ale je to pšenice. Mlátí se tam s chutí Matušky, takže je to taková divná Matuška :) Ochutnáno, ale už nemusím. Pořád kraluje Zlatá Raketa :))

5
Budgirl

okomentoval před pivo následovně:

Na české poměry mimořádně vyvedená pšenice bavorského typu. Voní příjemně po banánech, první dojem je spíše sladší, na patře se objeví mírně hořký nádech. Velmi osvěžující letní pivo.

7
Zbynek S

okomentoval před pivo následovně:

Od této pšenice jsem čekal mnohem více. Chuť mi přijde málo pšeničná, není typicky kyselkavá jako u mých oblíbených weiznů. Ani vůně není nijak výrazná. Kladně hodnotím to, že je pivo velmi osvěžující, ani bych neřekl že má 5,5% voltáž, opravdu velmi dobře se pije. Degustoval jsem z 0,75 l skleněné lahve, na čep jsem bohužel ještě nenarazil.

6
Barba

okomentoval před pivo následovně:

Skvělá, plná chuť této pšenice má malý hořký ocásek. Sladká mi rozhodně nepřišla.

8
ACMik

okomentoval před pivo následovně:

Výborná pšenice, víc než jedno či dvě bych si ale nejspíš nedal. Chuť je zakulacená, žádné rušivé tóny jsem v ní neshledal.

7
Honza P.

okomentoval před pivo následovně:

Tohle pivo mě na první pohled překvapilo znalně slabším kvasnicovým zákalem, než u jiných pšeničných piv, která jsem dosud mohl ochutnat. Barva je světlejší, žluto-zlatá, jen mírně zakalená, pěna jemná a vysoká, jemně krémovitá, celkem stabilní. Vůně je příjemně uhlazená a nevtíravá, jemnější, než u většiny ostatních českých pšenic - trochu evokuje vůni některé pšenky z Německa. Projevují se zde tóny banánu, kompotovaných jablek, chmele a nádech po hřebíčku. Chuť je naopak poměrně plná a hutná (více než u vetšiny českých pšenic), hladká bez drsnosti, nasládlá, s tóny kvasnic a opět nádechem banánu a hřebíčku, trochu chlebnatá. Hořkost je nižší a dozvuk spíše lehčí a poměrně krátký. Celkově neshledávám žádné vyslovené vady či rušivé chutě - dobře postavené pivko. Díky vysokému extraktu a, na můj vkus, trochu moc nasládlé chuti, však není příliš pitelné (jako např. Primator Weizenbier), takže jej hodnotím jako zdařilé pivo "dezertní" nebo "pohárové", kdy jedno spolehlivě ukojí chuť na sladké i příjemně zasytí.

7
Qasa ..

okomentoval před pivo následovně:

T. Dříve: 6, T7. Jsem rád za všechny nové chutě, které objevím a kdykoliv si o nich rád podebatuju. honza(zavináč)vybranavina.cz

7

Přidat recenzi

Pro přidávání komentářů musíš být přihlášen.

Mapa četnosti hospod, kde točí Matuška 13° pšeničné

Jak se pije Matuška 13° pšeničné v České republice

Kraj Vypitých piv Průměrná cena Hospod, kde pivo točí
Praha 68 52,00 Kč 21
Jihomoravský kraj 38 46,00 Kč 4
Moravskoslezský kraj 2 54,00 Kč 1
Plzeňský kraj 3 46,00 Kč 1
Středočeský kraj 15 33,00 Kč 2
Zlínský kraj 1 15,00 Kč 1