Chybí ti zde ikonka tvého oblíbeného piva / pivovaru? Pošli mi odkaz na oficiální stránku pivovaru, kde je logo volně ke stažení. Pokud jste přímo zástupce pivovaru, zašlete mi logo na e-mail včetně souhlasu s jeho použitím na Pivním deníčku a já logo rád přidám.
Vážené hodnocení
6.6
Průměrné hodnocení
6.7
Celkem vypitých piv 56
Točených piv 8
Lahvových piv 47
Plechových piv 0
Beer icon

Recenze & komentáře

Popíječ piva

okomentoval před pivo následovně:

Jsem popíječ piva a nestraním se žádných stylů.Ať jde o pivo spodně,či svrchně kvašené,tak si zaslouží mou pozornost,A jak už mnozí z nás v životě zažili,někdy chutná a někdy je to s chutí dost na hraně.

4
mrLotus

okomentoval před pivo následovně:

Vaří Brasserie d'Orval (Florenville - Villers-d.-Orval, Belgie) Styl: Belgian Ale - Pale / Golden Barva: krvavě oranžová. Pivo je zakalené(láhev). Pěna hustá drží. Vůně lehce slaná suchá sladová kořenitá chleba je tam nějaké ovoce(grap,mango,pomelo). Chuť suchá sladko-hořká s dlouhou dobou trvání,nějaká dřevitost ,kořenitost,ovoce(grap,pomeranč,citron),chmel. Obsah alk: 6,2%. Nenápadné láhvové pivko,ale stojí za to to!!! Perfektní!

9
Vlastimil M.

okomentoval před pivo následovně:

Trappist 14° - Belgian Pale Ale s obsaem alkoholu 6,2 % objemu, nakyslejší ale chutnalo.

7
Chmelníček

okomentoval před pivo následovně:

Tak 86. pivní košt na Garáži mě utvrdil v tom,že mé chuťové buňky zatím trapistickým pivům neholdují.Snad se dočkají...

4
Prichy

okomentoval před pivo následovně:

Trapistická belgická piva jsou prostě originální. Kořenité, hořké pivo s bohatou pěnou, Opravdu rozmanité chuťové tóny, krásná jantarová barva, lehce zakalené.

8
mulisak

okomentoval před pivo následovně:

Trochu zklamani, prilis suche a ta horkost prebijela ostatni chute, cele mi to prislo takove zvlastne nevyvazene a malo pitelne

6
Bohuslav L.

okomentoval před pivo následovně:

Ve vůni je trpkost ze zeleniny, koření a květin. Chuť je zpočátku velmi hořká, později vyvážená sladem a jen krátkou sladkostí, nakonec jsou zde náznaky mandarinky, chmele a oliv. Jemná nasycenost podobná šampaňskému s přetrvávající hořkostí v doznívání.

5
Jan L.

okomentoval před pivo následovně:

Obecně mi moc sladká a ovocně chutnající piva piva nechutnají, ale Orval jsem chtěl zkusit, neb v mém oblíbeném seriálu Salamandr jej popíjejí vedle Omeru a Bockoru. A musím říct, že jde o příjemné překvapení, dobře vyvážené, i ten hořký ocásek, jak se o něm píše v jiné recenzi, jsem cítil a ocenil.

8
Keltboja

okomentoval před pivo následovně:

Včera v noci jsem si za naprostého klidu otevřel tento narozeninový dárek. Otevření předcházela příprava ve formě shánění patřičné sklenice. Takže tento kousek z Belgie měl vysokou pěnivost, ve vůni ovocné, kořeněné. V chuti jemně sladové, středně hořké, s dlouhým sladově ovocným dozníváním. Určitě rád vyzkouším znovu. Nejlepší by byla BT po Belgii.

8
ACMik

okomentoval před pivo následovně:

Jediné pivo z produkce Brasserie dOrval. Barva jantarová, vůně kořeněná až pepřová. Velmi suché až hořké s dlouhým ocáskem. V chuti ovocné s lehkým karamelem. Toto trapistické pivo mi chutnalo a asi by to chtělo další aby to jeden doopravdy ocenil.

8
Infundibulum

okomentoval před pivo následovně:

Z těch několika málo trapistických piv, která jsem ochutnal, mi tohle zalahodilo nejvíce. Nemá tu hutnou povahu ječného vína jako jeho soukmenovci a možná proto je pro pilsnery odkojeného našince mnohem příjemnějším popitím.

9
Qasa ..

okomentoval před pivo následovně:

Brasserie D´ Orval. Trappist Ale. 6,2%. Jsem rád za všechna nová piva a chutě, které objevím a kdykoliv si o nich rád podebatuju (nejlíp ovšem s půlitrem v ruce). qasa(zavináč)email.cz

4

Přidat recenzi

Pro přidávání komentářů musíš být přihlášen.

Mapa četnosti hospod, kde točí Orval

Jak se pije Orval v České republice

Kraj Vypitých piv Průměrná cena Hospod, kde pivo točí
Praha 5 87,00 Kč 4
Jihomoravský kraj 1 35,00 Kč 1
Zlínský kraj 3 15,00 Kč 1