Chybí ti zde ikonka tvého oblíbeného piva / pivovaru? Pošli mi odkaz na oficiální stránku pivovaru, kde je logo volně ke stažení. Pokud jste přímo zástupce pivovaru, zašlete mi logo na e-mail včetně souhlasu s jeho použitím na Pivním deníčku a já logo rád přidám.
Zobrazit všechna piva značky Proud.
Vážené hodnocení
6.6
Průměrné hodnocení
6.7
Celkem vypitých piv 51
Točených piv 40
Lahvových piv 11
Plechových piv 0
Proud

Recenze & komentáře

L B

okomentoval před pivo následovně:

Tmavě měděná barva, čiré. Slušná světlá pěna s okrovým nádechem, celkem drží. Vůně sladová, toustová, lehce žitného chleba, citrusová (kůra, grepy) a chmelově pryskyřičná, trochu karamelová.Chuť sladová, lehce žitná a citrusová. Střední až nižší říz, střední až lehce vyšší plnost těla. Hořkost je střední, doznívání delší, toustové, žitného chleba, lehce chmelově pryskyřičné, citrusové (červené pomeranče, kůra), trochu karamelové. Fajn žitný ejl, dobře pitelný.

6
Popíječ piva

okomentoval před pivo následovně:

Jsem popíječ piva a nestraním se žádných stylů.Ať jde o pivo spodně,či svrchně kvašené,tak si zaslouží mou pozornost,A jak už mnozí z nás v životě zažili,někdy chutná a někdy je to s chutí dost na hraně.

6
Pivní poušť

okomentoval před pivo následovně:

Pivovar Proud, minipivovar pivovaru Plzeňský Prazdroj A jeho první celostátní premiéra v rámci akce Volba sládků, pivo typu IPA. Povedený kousek.

7
DanMi

okomentoval před pivo následovně:

Celkem do sladka, karamelové tóny, citrusové tóny, květnaté, v dojezdu žitné. Příjemný, lehce hutnější a sladší speciálek. Ochutnáno točené v rámci březnové volby sládků.

7
mipek

okomentoval před pivo následovně:

Unikátní receptura svedla dohromady žitné i ječné slady a chmely z různých koutů světa. Splynutím bohatých chutí, vůní a barev vznikla tato žitná IPA.

7
Pp

okomentoval před pivo následovně:

Pivovary v ČR loni uvařily 20,1 milionu hektolitrů piva, výstav tak meziročně klesl o 6,9 procenta. Snížila se i spotřeba na obyvatele, každý Čech loni vypil v průměru o sedm litrů méně. Celková spotřeba piva na hlavu tak klesla na 135 litrů, což je nejméně od 60. let minulého století. V úterý o tom informovali zástupci Českého svazu pivovarů a sladoven.

7
Pivní poušť

okomentoval před pivo následovně:

Pivovar Proud experimentální minipivovar z Plzeňského Prazdroje. Pivovar sídlí v bývalé elektrárně pivovaru.

7
EngeLLo

okomentoval před pivo následovně:

Sklo 0,75l: Čtyřsladová polotmavá žitná IPA (jeden ze sladů je i žitný karamelový), čtyři chmely - 5,8% alc., 50 IBU.

7
Chmelníček

okomentoval před pivo následovně:

Unikátní receptura svedla dohromady žitné i ječné slady a chmely z různých koutů světa. Splynutím bohatých chutí, vůní a barev vznikla tato žitná IPA.Další novinka na Garáži.Dobré pivo,které zachutnalo.

6
Vlastimil M.

okomentoval před pivo následovně:

Unikátní receptura svedla dohromady žitné i ječné slady a chmely z různých koutů světa. Splynutím bohatých chutí, vůní a barev vznikla naše žitná IPA. Silný proud zážitků, který člověka strhne. Chmel: Kazbek, Centennial, Amarillo, Columbus. Slad: plzeňský, bavorský, žitný, karamelový. Pivo: svrchně kvašené nefiltrované polotmavé. Složení: voda, ječné slady, žitný slad, cukr, chmelové výrobky. Pivní styl Žitná IPA Alkohol 5,8 % obj. Stupňovitost 13 % EPM. Hořkost 50 IBU. Barva/EBC 50 EBC.

7

Přidat recenzi

Pro přidávání komentářů musíš být přihlášen.

Mapa četnosti hospod, kde točí Proud 13° Soutock

Jak se pije Proud 13° Soutock v České republice

Kraj Vypitých piv Průměrná cena Hospod, kde pivo točí
Praha 12 50,00 Kč 1
Moravskoslezský kraj 1 44,00 Kč 1
Olomoucký kraj 2 51,00 Kč 3
Pardubický kraj 7 34,00 Kč 1
Zlínský kraj 22 28,00 Kč 5