Název | U Černého vola | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Adresa | Loretánské náměstí 107/1, Praha | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Web | http://www.ucernehovola.cz | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Objeveno | Hospodu objevil 15. 03. 2011 pivní prospektor Varel Z.. Od té doby zde bylo 103 pivníků. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kolik se toho vypilo | 472 piv | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nyní je | Otevřeno | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Co se tu čepuje |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Jak to tu chodí |
Upravit
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Otevírací hodiny |
Upravit
|
Název | Adresa | Město | Pivo | Vzdálenost |
---|---|---|---|---|
U ševce Matouše | Loretánské náměstí 110/4 | Praha | Budějovický Budvar 12°, Plzeňský Praz... | 0,06 km |
hOST Restaurant | Loretánská 15, Praha 1 | Praha | Plzeňský Prazdroj 12° | 0,09 km |
Hotel Questenberg | Úvoz 156/13 | Praha | Plzeňský Prazdroj 12° | 0,10 km |
U Zavěšenýho kafe | Loretánská 179/13 | Plzeňský Prazdroj 12°, Novopacké pivo... | 0,12 km | |
A divadlo pokračuje | Loretánská 179/13 | Praha | Plzeňský Prazdroj 12°, Kozel 11°, Koz... | 0,12 km |
Regens T. okomentoval před hospodu následovně:
Jedna z mála hospod v centru Prahy, která si udržela atmosféru časů minulých. Málokde čepují tak dobrého Kozla.
Gregis okomentoval před hospodu následovně:
Klasická staročeská hospoda, kde se čepuje dobré pivko Plzeň a Kozel. Supr český jídla, smařák, sekaná, chleba s vajčkem.
mrLotus okomentoval před hospodu následovně:
Klasika všech klasik. Stále vše při starém. Jen ten ,,kozel,, chutná trochu jinak než v roce 83!!!
Pancake okomentoval před hospodu následovně:
Tato hospoda nepotřebuje představovat. Nejlepší černý kozel v ČR a Praze.
Václav F. okomentoval/a před hospodu následovně:
Klasika všech klasik, kdo tady nebyl, neví jak má vypadat správná putyka s fajn atmosférou, né jako ty navoněný gastropajzly s čápama s mákem.
Kiwi okomentoval před hospodu následovně:
Nejhorší hospoda je žádná hospoda! Tahle hospoda je vynikající.
Harold okomentoval/a před hospodu následovně:
Naprostá klasika, vždycky skvělý pivo a něco dobrýho k tomu. Pražská pivnice a legenda undergroundu. A na to, kde je, i cenově velice vstřícná. Místo milované!
Lyko okomentoval před hospodu následovně:
Božský Kozel a k tomu klasické pivní chuťovky.
Netobeer okomentoval před hospodu následovně:
Hospoda, ke které mám vřelý vztah. Chodil jsem do ní za komančů a už tehdy byla pro nás čímsi magická. Pak jsem tady spolupracoval při natáčení filmu Malostranské humoresky (1996). Jako jedna z mála si zachovala tvář. nenajdete tu žádná cingrlátka, plakáty či televizi. Ceny jsou přívětivé. Jen tak dál.
Tom K. okomentoval před hospodu následovně:
Výborná stará knajpa zasazená do turistické oblasti. Hučí to tam jak na 'Zižkově, útulno a vstřícný vrchní.
bigK okomentoval před hospodu následovně:
Kdo nešukal cikánku, nešukal nikdy. Kdo nepil Kozlíka u Černého vola, ví o pražských putykách hovno! Tohle je prostě prototyp pajzlu z dob minulých, s mokem, kterého chuť jen tak něco nepřebije. A vrchní? Dost už bylo řečeno o tomhle fenoménu... :D
Pavlas okomentoval před hospodu následovně:
Krásná staropražská hospoda s parádní atmosférou a skvělým pivem!
Jenda P. okomentoval před hospodu následovně:
Dobrá hospoda, dobré pivo, dobré ceny a lokalita super!
Lubinos okomentoval před hospodu následovně:
Skvělý Kozel 12, útulná a taková ta klasická pivnice. A obsluha byla taky příjemná. Určitě doporučuji navštívit.
Ches okomentoval před hospodu následovně:
Klasická česká krčma, krásné historické prostředí. Pivo skvělé a vzhledem k lokalitě a v porovnání s okolními hospodami takřka zadarmo.
Jakub S. okomentoval před hospodu následovně:
Pivo je úžasné. Na to, že to je přímo na Hradčanech je cena úžasná. Jedna z mála hospod, který se nemění. Jenom ti turisti…
Varel Z. okomentoval před hospodu následovně:
Hospoda, kde se zastavil čas. Naštěstí.
Radek Z. okomentoval před hospodu následovně:
Super paluša. Nemá chybu!! Kdo má nainstalovanej pivní deníček, nesmí minout tuto putiku. Na čepu je Plzeň, Kozel 10° a 12°. Já ty pražský sračky nemusím, ale tady tu kozlovic dvandu čepujou fakt luxusně a Plzeň si tu už nikdy nedám. K pivu samozřejmě doporučuji naložený romadur, který je tak rozložený, že se fajnšmekrovi na jazyku roplývá. Číšník je divnej, ale k čechům se chová celkem slušně a je celkem zábavné ho sledovat při komunikaci s cizincema, kteří se do té hospy serou jak na běřícím pásu. Vůbec nechápu, jak sem můžou zavítat, když mají všude v okolí restaurace s menu již od 400. No, každopádně číšník si cizince celkem slušné dává. Pokud slyší "zwei bier" a oni mu ještě ukážou na prstech dvojku, tak se s klidem zeptá: "co dva??". Je to fakt k popukání sledovat tu komunikaci až do té doby, kdy je pingl donutí říci "dvě piva". Když nám pingl donesl naloženej romadur, tak skopčáci, kteří měli před sebou třetinky piva, hermelín a housky, jen čuměli a vrněli rypákama. Pak se jedna z těch přestárljech slepic zeptala kamoše, co to máme a on jí to ukázal v tom "jídelníčku" (já bych jí ukázal topinku, ale on se do ní asi zamiloval a byl výjmečně pravdomluvný), načež si i ti východní němci dali říct a už se jim nesl romadur. Však se jim rypáky pěkně protahovaly, když nám ty sejry nesl. Doporučuji, nemáte co ztratit, jen získat.
Ťuťu Ňuňu okomentoval před hospodu následovně:
Tak tomuhle se říká pravá česká knajpa. Široko daleko neznám lepší. Prostředí, vybavení, pifko, jídlo....ale hlavně....vrchní a pingl. Moooc hezky to dávají sežrat cizincům, kteří tam velice hojně chodí, dělaj bordel, málo chlastaj a nenechávaj pořádné tuzéry :) Prostě cizí jazyk na pingla neplatí a nutí je mluvit česky, což dělá z posezení v této knajpě i druh zábavy a pobavení :)) Mají tam Kozlika a Plzeň a i když jsem výhradně na tu Plzínku...tak kam se tady hrabe na Kozlíka 12°. Výýýbornýýý. A jídla...česká klasika jako knedlík s vajíčkem, omeleta, naložený hermoš.....a opravdovým skvostem - naložený romadůr. To je prostě něco geniálního...gurmánský nekončící orgasmus. A ten Kozlík k tomu. Ach...to se nedá ani vyslovit ta rozkoš !!! Jinak není to tu moc velké a díky tomu, že je v turistické oblasti, tak je to tu často narvané a díky cizincům i hlučnější. Kdyby se tato hospa dala hodnotit bodama, tak z deseti jí dám sto :)
Rendy okomentoval před hospodu následovně:
Tahle hospoda už je široko daleko jediná. Staročeská atmosféra okořeněná rázným vrchním, hlahol štamgastů a navíc...část výdělku hospody jde na vedlejší ústav pro zrakově postižené...takže sem, nebo do zbytečně předražený kavárničky vedle? Já mám jasno.
[BOG] Narvuto okomentoval před hospodu následovně:
Hospoda jak má bejt. Ráznej vrchní, pivo jako křen a výborná atmosféra.
Jiří V. okomentoval před hospodu následovně:
Klasická staročeská pivnice! Úžasné pivo točené klasickým výčepním!
[BOG] Fido okomentoval před hospodu následovně:
Proslulá pivnice s výtečným a vyhlášeným Kozlem dvanáctkou. Občas však hrozí nadávání od vrchního, především cizincům.
Michal K. okomentoval před hospodu následovně:
Prává pivníce, kde se 50 let nic nezměnilo a stále mající svou nezaměnitenou atmosféru. Pan mistr vrchní čepuje nejlepšího Kozla na světě.
Marek L. okomentoval před hospodu následovně:
Svérázna knajpa poblíž pražského hradu s lidovými cenami a ucházejícím Kozlem na čepu.Atmosféra staré nalívárny pro skalní pivaře.
FreeFox the Drunker okomentoval před hospodu následovně:
Echtovní pivnice s dobrými cenami na to, že je to jen kousek od hradu a všude jsou turistické podniky s cenami 2-3x většimi. Víc jak půl hospody zabírají stoly pro štamgasty. ostatní stoly nejdou zarezervovat. k jídlu hospodské klasiky